Grand Prix 4

GP4, Richard Burns Rally, Pro Evolution Soccer...

Moderator: Ekipa Gry

Postprzez Radol N wrz 20, 2009 15:42  Re: Grand Prix 4

Dodałem archiwum z aktualnie używanymi kaskami w moim modzie.

Archiwum o nazwie: Aktualne_kaski_2009.rar w moim katalogu "Inne dodatki"
Przeczytać i zasotosować się zgodnie z instrukcją dodanaw archiwum.

W większosci są to podstawowe malowania.
W przypadku np Barrichello jest to podstawowe malowanie a nie te z dedykacją dla Massy czy też z ostatniego GP Włoch.
*tutaj znajdował się link do nielegalnego oprogramowania*
Radol

Postprzez kargul N wrz 20, 2009 15:48  Re: Grand Prix 4

Radol napisał(a):Kargul mam nadzieję ze podzielisz sie bardziej dopracowanym spolszczeniem :)
Mi sie wydaje ze jest tam troche "byków' bo niektóre opcje jakos dziwnie działają.
Nie mozna wpisywać za długich polskich odpowiedników - bo to całkiem wyłączy niektóre opcje i nie bedą działać.
ja juz zauważyłem że tak jest w niektórych miejscach.

Coś za coś dałeś nam super moda to my ci dajemy coś w zamian. :) Te spolszczenie to tak naprawdę taki drobiazg (to tylko 1 plik moda a cały mod składa się z 1882 plików) :). Zauważyłem w niektórych linijkach byki ale sprawdzam każdą linijkę bardzo dokładnie nie mogę nic przegapić. :-D To prawda długich tekstów nie może być (zamiast GPEADIA wpisałem tam ENCYKLOPEDIA F1 to puste miejsce mi zostało). :) Takie pytanko dotyczące spolszczenia:
Czy spolszczać menu multiplayer ( nikt chyba nie gra już w multiplayer na gp4 bo chyba wszyscy grają tylko na rFactorze w ten tryb gry ). :) :?:
ROBERT KUBICA RENAULT F1 TEAM

BĘDZIEMY O WAS PAMIĘTAĆ [ * ]
kargul

GG: 12072604

Postprzez Radol N wrz 20, 2009 15:57  Re: Grand Prix 4

Trybem multiplayer to raczej nie zawracaj sobie głowy - ...może w późniejszej wersji.

EDIT:
Właśnie skończyłem poprawianie czasów PIT-STOP'ów dla każdego z kierowców i jestem w fazie testów.
Robiłem to min. na podstawie danych z innego moda i nie wiem czy efekt bedzie lepszy czy też nie i na ile te dane są prawidłowe.

Jedynie co narazie doszedłem do tego to (co jest oczywiste) że czasy są częsciowo uzależnione od tego który zespół w jakiej kolejnosci ma garaż (czas dojazdu do pit-stopu)
Z czasem powinienem ustawic to w miarę perfekcyjnie.
Radol

Postprzez Chłodny N wrz 20, 2009 16:29  Re: Grand Prix 4

Szymi, twoje osiągi dodały mi kopa, na Spa zszedłem grubo poniżej 1:44 :D Jeszcze zobaczę co na Monzy.
Obrazek
Obrazek
Chłodny

Postprzez emilek 1992 N wrz 20, 2009 16:55  Re: Grand Prix 4

właśnie chłodny ja na spa 1:43 coś koło tego ,to są bardziej osiągi V 10 ma ktoś realistyczne casy 2009 ,prędkości na prostych itp ?? dzięki radol za kaski ,jakim programem zobaczyć co jest jak poustawiane w anim.wad ???,radol dzięki za kaski mi też działają!!! :-D
emilek 1992

Postprzez Szymi N wrz 20, 2009 17:40  Re: Grand Prix 4

Jak będziecie chcieli to mogę poprawić te osiągi i zrobic jeszcze bardziej realistyczne :) Zeby były jednak bardziej pod V 8 i ten sezon. Np w tym roku najszybsze okrążenie w trakcie weekendu na SPA wynosiło 1:44,503 i wykonał je Jarno Truli podczas Q2. Jak chcecie to moge dopracować mój plik Performance tak, żeby można było kręcic czasy najwyżej 1:44.5 na SPA :)
http://www.pewniak.8p.pl/ - Najlepsze typy bukmacherskie - wysoka skuteczność !
Zarabiaj z nami jak na lokacie !
Szymi

Postprzez kargul N wrz 20, 2009 18:30  Re: Grand Prix 4

Super widać że wszyscy pracują nad modem. Ja na dzisiaj mam dosyć tego spolszczania siedzę już od 9 nad tym :wink:

Czas w końcu zobaczyć swoje dzieło :evil:

kargul

Postprzez emilek 1992 N wrz 20, 2009 18:53  Re: Grand Prix 4

ok szymi, na monzie 1:24 ja bym wolał realistyczne
emilek 1992

Postprzez Radol N wrz 20, 2009 19:54  Re: Grand Prix 4

Te osiagi ,które ja dałem w pliku jako "SPA 2009 Performance" to są z sieci i ja tylko powpisywałem dla odpowiednich kierowców.

Mozecie sobie zrobić korekte jakby co - ponoć te są dosć realistyczne
Obrazek

Jak dla mnie to bez sensu bo z każdym wyścigiem każdy kierowca ma inaczej.
Najlepiej byłoby jakąś średnią powpisywać i zrobić taki plik "universalny"

EDIT:
Szymi - ten Twój performance to chyba nie jest zbyt ustawiony i aktualny bo za często coś tam z pierwszej linii starują McLareny.
Te parametry częsciowo są pewnie z tego performance co ja dałem i tam faktycznie McLareny mają dosć dobre parametry np. w stosunku do BrawnGP.
Po za tym jadąc Kubicą coś mi za łatwo,nawet jak jestem tuż za nimi to odjeżdżają na prostej (Monza) ForceIndia czy Williams.

UPTADE!!

Jeszcze wczoraj wrzuciłem cały komplet aktualnych kasków a już mam poprawkę.
Chyba najbardziej wierne malowanie kasku Liuzziego - z GP Włoch na Monzie

Archiwum o nazwie: Kask_Liuzzi_Monza2009,rar - w katalogu "Inne dodatki"
Użyć programu waduptader na pliku cars.wad

Obrazek
Obrazek
Radol

Postprzez kargul Pn wrz 21, 2009 18:09  Re: Grand Prix 4

Radol napisał(a):EDIT:
Właśnie skończyłem poprawianie czasów PIT-STOP'ów dla każdego z kierowców i jestem w fazie testów.
Robiłem to min. na podstawie danych z innego moda i nie wiem czy efekt bedzie lepszy czy też nie i na ile te dane są prawidłowe.

Dalej pracujesz nad tym czy już całkowicie zakończyłeś nad tym pracę?

Szkoda, że nie można wstawia polskich znaków do gry typu ą, ę, ź, ż itd. do tego spolszczenia. :lol:

Kurde po co oni zrobili te dymki /opisy do gry :shock:

kargul

Postprzez Radol Pn wrz 21, 2009 20:25  Re: Grand Prix 4

kargul napisał(a):Dalej pracujesz nad tym czy już całkowicie zakończyłeś nad tym pracę?

Jestem w fazie testowania.
Z tego co się zorientowałem to jest znaczna poprawa,ale muszę to posprawdzać jeszcze na różnych torach i dla różnych kierowców w zależnosci też co jest wymieniane w Pit-Stopie.

Niestety narazie nie wiem gdzie te parametry gra przechowuje - więc prawdopodobnie bedzie to dopiero udostępnione już w całości - modzie oznaczonym jako 3.0

Poprawiłem troszke bolid ForceIndia - oddaliłem trochę mocowanie i położenie samej kierownicy.
Na torze Montreal jest błąd w garażu USF1 - wyświetlają się szafki z napisem Torro Rosso. - mozecie sobie sprawdzić.
Niestety autor toru źle przypisał tekstury i ściany garażu Torro Rosso są jednocześnie szafkami w garażu USF1 - hehehe :)
Z początku zgłupiałem i nie wiedziałem o co chodzi - bo odpowiednie pliki z szafkami dla USF1 miałem odpowiednio przypisane.
Dopiero moja ingerencja w sam szkielet budowy garaży sprawiła ze teraz mam to poprawione.

EDIT:
Przy okazji "zabawy z szafkami" na tym torze - zespół BrawnGP dostał odemnie całkiem nowe szafki :)
Obrazek
Radol

Postprzez kargul Pn wrz 21, 2009 20:43  Re: Grand Prix 4

Radol napisał(a):
Niestety narazie nie wiem gdzie te parametry gra przechowuje - więc prawdopodobnie bedzie to dopiero udostępnione już w całości - modzie oznaczonym jako 3.0
.

Może uda mi się do czasu wypuszczenia moda 3.0 zrobić te spolszczenie :twisted:

Planuję spolszczyć tą gpeadie :) tylko jak teraz wolicie
bym wydał:

Wersję 1.0 (Bez GPEADI) a później Wersję 2.0 z ( GPEDIĄ)
lub
Od razu z GPEDIĄ

Co proponujecie :) ?

kargul

Postprzez Radol Pn wrz 21, 2009 20:47  Re: Grand Prix 4

Ja proponuje na spokojnie spolszczyć całość - a nie tak na raty.
Do momentu aż wydam wersje 3.0 i tak pewnie znajdą sie jeszcze jakies poprawki

EDIT:
W sumie to jest jeden mały pliczek to mozesz wyrzucać co chwilkę lepszą wersje - wiec to raczej obojętne.
Nawet lepiej - bo mozna przetestować i zgłaszać jakieś poprawki.

Ja już w samym modzie 3.0 to dam dopiero tę ostateczną wersje.
Radol

Postprzez krzysed Pn wrz 21, 2009 21:31  Re: Grand Prix 4

Mam jeszcze jedno spostrzeżenie. Jaime Alguersuari ma nr 11 a Sebastian Buemi 12. W modzie jest odwrotnie. I tak poza tematem na Monzie mogę zejść poniżej 1m 22s (wiem że nadal słabo, ale lepiej :lol: )
krzysed

Postprzez Radol Pn wrz 21, 2009 21:51  Re: Grand Prix 4

krzysed napisał(a):Mam jeszcze jedno spostrzeżenie. Jaime Alguersuari ma nr 11 a Sebastian Buemi 12. W modzie jest odwrotnie.

Można to zmienic na dwa sposoby:
a)
Trudniejszy i więcej rzeczy do uptadeów:
Trzeba zrobic dużo zmian w każdym pliku gdzie wsytępują nazwiska i numeracja i na koniec przypisać odpowiednie bolidy.

b)
Łatwiejszy i szybki.
Pozamieniać im same bolidy.

W modzie bedą nadal w tej (np w menu) złej kolejności ,ale zawsze będą już w odpowiednich samochodach.
(taki "patent" zrobiłem w przypadku Heindfeld'a i Kubicy - Niemiec jest pierwszy w kolejnosci (czyli driver nr5) ale ma samochód numer 6 a Kubica jest jako driver nr6 - a samochód ma numer 5 )

Napewno cos tym zrobie do ukazania sie moda 3.0 :)
Radol

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pozostałe symulacje F1 i inne gry