Grand Prix 4

GP4, Richard Burns Rally, Pro Evolution Soccer...

Moderator: Ekipa Gry

Postprzez kargul N wrz 27, 2009 17:11  Re: Grand Prix 4

krzysed napisał(a):
kargul napisał(a):Ostatnie zmiany przed wyścigiem --> ustawienia bolidu --> skrzynia biegów --> aktywuj 7 bieg :)

Nie mam skrzyni biegów w ostatnie zmiany przed wyścigiem --> ustawienia bolidu

Ach zapomniałem owszem

Ostatnie zmiany przed wyścigiem --> ustawienia bolidu -->zaznaczasz dry qualifing --> User definided setup --> edytuj --> skrzynia biegów --> aktywuj 7 bieg

Teraz prawidłowo musi być
ROBERT KUBICA RENAULT F1 TEAM

BĘDZIEMY O WAS PAMIĘTAĆ [ * ]
kargul

GG: 12072604

Postprzez krzysed N wrz 27, 2009 17:40  Re: Grand Prix 4

kargul napisał(a):
krzysed napisał(a):
kargul napisał(a):Ostatnie zmiany przed wyścigiem --> ustawienia bolidu --> skrzynia biegów --> aktywuj 7 bieg :)

Nie mam skrzyni biegów w ostatnie zmiany przed wyścigiem --> ustawienia bolidu

Ach zapomniałem owszem

Ostatnie zmiany przed wyścigiem --> ustawienia bolidu -->zaznaczasz dry qualifing --> User definided setup --> edytuj --> skrzynia biegów --> aktywuj 7 bieg

Teraz prawidłowo musi być

Mam :lol: Jest super :-D
krzysed

Postprzez emilek 1992 N wrz 27, 2009 18:00  Re: Grand Prix 4

mam problem ustawiłem sobie kolejność drużyn 09 i garaże mam dobrze ale stroi mechaników mam dalej z 2007 tzn.jestem w garażu robertem wychodzą mechanicy w kombinezonach ferrari ,w renault,hondy ,ferrari renault itp.i rękawy w bmw mam czerwone ,rękawiczki bmw mam wgraną kiere bmw co mam zrobić,wgrałem sobie mechaników z konta radola wiem czemu było żle force india ,renault są dobrze bo radol i ja mamy tak samo ustawione w kolejności pozostałe inaczej screeny dam http://rapidshare.com/files/285718923/force_india.bmp. html, http://rapidshare.com/files/285722299/b ... _.bmp.html ,radol mam pytanie czy mógłbyś poustawiać te tekstury jak w sezonie 09.r bo ciebie 5 team to honda nr.kierowcow 9,10 a w prawidziwej to toyota mógłbyś poustawiać po kolei tekstury mechaników , ???,prosze o pomoc z rękawicami
emilek 1992

Postprzez Radol N wrz 27, 2009 18:43  Re: Grand Prix 4

emilek 1992 napisał(a):radol mam pytanie czy mógłbyś poustawiać te tekstury jak w sezonie 09.r bo ciebie 5 team to honda nr.kierowcow 9,10 a w prawidziwej to toyota mógłbyś poustawiać po kolei tekstury mechaników , ???,

Odpowiem Ci krótko - Nie
A dlaczego?? - dlatego ze właśnie tak teamy zostały ustawione w moim modzie.
Przestawienie choćby jednej rzeczy wiaże siez całkowitą przeróbką bardzo wielu pozostałych rzeczy.

Zmiana choćby jednego kierowcy wiaże sie z kilkoma zmianami w óżnych plikach w różnych częściach gry.

Ja poprostu ustawiałem wszystko wedle tego gdzie od początku jaki bolid mi zjeżdzał (do którego w kolejnosci boksu)
I umnie na przykład BMW zjeżdżało do boksu nr 8 a Brawn GP do nr 5
wedle tego USTAWIAŁEM NA KAZDYM TORZE wygląd garazy ,mechaników, i tzw pitstandy (stanowiska przed boksem)

..a nie wedle aktualnej kolejności teamów.

Nie mam zamiaru tego ruszać bo wiem ile mnie to kosztowało pracy.
Same dopasowanie odpowiednich log zespołów i umieszczenie ich nad boksami to jest tyle roboty że nawet pewnie sobie tego nie potrafisz wyobrazić.
Na każdym torze są to całkiem inne pliki.

Skoro sobie zmieniłeś jedną rzecz - musisz sobie teraz dostosować reszte do tego.

Takie rozwjązanie ma też WIELKI PLUS - mam poprostu (w pewnym stopniu) wyłączność na moją wersje :) i nie powala zbytnio grzebać w modzie co mniej doświadczonym.
*tutaj znajdował się link do nielegalnego oprogramowania*
Radol

Postprzez emilek 1992 N wrz 27, 2009 19:10  Re: Grand Prix 4

EDIT:

ok radol ale nie chodzi mi oto żeby całe tory zmieniać bo to jest bez sensu ,chodzi mi tylko o stroje mechaników ,żeby tak jakby zrobić 2-gą wersję dla tych co mają normalnie ich,co do tych rękawic może podczas ustawiania rzeczy na ten sezon zapomniałem może o czymś czegoś zaznaczyć odznaczyć
http://rapidshare.com/files/285737972/t ... r.bmp.html, czemu przy tej kamerze kierownica jest tak wysoko kask troche zasłania,gdy próbuje dać niżejto kierownica na kamerze onboard zanika http://rapidshare.com/files/285740692/zanika.bmp.html EDIT: a alonso vettela też ???
Ostatnio edytowano N wrz 27, 2009 19:45 przez emilek 1992, łącznie edytowano 6 razy
emilek 1992

Postprzez Radol N wrz 27, 2009 19:27  Re: Grand Prix 4

Nie dawaj obrazków na rapidshare!! (cos nie działa)

Masz tyle serwisów do obrazków :shock:

EDIT:
Bedzie uptade kasków Gorsjeana i Luzziego z Singapuru
Radol

Postprzez emilek 1992 N wrz 27, 2009 20:05  Re: Grand Prix 4

to co radol zrobisz 2 wersję strojów mechaników poukładaną według kolejności teamów 09.r ???
emilek 1992

Postprzez Radol N wrz 27, 2009 20:21  Re: Grand Prix 4

emilek 1992 napisał(a):to co radol zrobisz 2 wersję strojów mechaników poukładaną według kolejności teamów 09.r ???

Stroje według tej kolejnosci chyba są na sieci - sam chyba podawałeś linka kiedys

UPTADE!! - Aktualne malowania kasków Grosjean'a i Liuzzi'ego z GP SINGAPUR

Arhiwum o nazwie: Kask_Grosjean-Liuzzi_Singapur2009.rar w katalogu "Inne dodatki"

Oba malowania w jednym archiwum.
Wskazujemy wypakowany katalog z kaskami w programie waduptader

Obrazek
Obrazek

EDIT:
Dzisiaj nie mam weny do tworzenia i myślenia wiec narazie na nic nowego sie nie zanosi :)
Radol

Postprzez robson_93 N wrz 27, 2009 23:05  Re: Grand Prix 4

nie wiem czemu ale jak wgrywam bolid force india w grze jest biały( ustwienie tekstur mam na maksa itp też) wgrałem rowniez bolid renault i z nim jest wszystko ok. Ma ktos pomysł czemu force india jest biała?( wgrywałem 2 wersje porawiona i to "pierowotna")
robson_93

Postprzez Radol Pn wrz 28, 2009 12:01  Re: Grand Prix 4

robson_93 napisał(a):nie wiem czemu ale jak wgrywam bolid force india w grze jest biały( ustwienie tekstur mam na maksa itp też) wgrałem rowniez bolid renault i z nim jest wszystko ok. Ma ktos pomysł czemu force india jest biała?( wgrywałem 2 wersje porawiona i to "pierowotna")

Zaraz po uruchomieniu GPxPatch'a opcja "szczegol" - powinna byc na "Średnia"

Po kombinowaniu z opcjami graficznymi gdy juz wszystko ustawisz,najlepiej wyjsć z gry i przy wyjsciu zapisać zmiany.
Potem uruchom grę ponownie.

UPTADE!!

Dodałem malowanie kasku Alonso z GP Singapur - bez loga firmy ING
Archiwum o nazwie Kask_Alonso_Singapur2009.rar w katalogu "Inne dodatki"

UAKTYWNIENIE IKON FLAG NA TORZE

OPIS JAK UAKTYWNIC PANEL Z FLAGAMI (żółta i niebieska)

1 Uruchamiamy GPxPatch i wchodzimy w zakładkę "GPxCInfo"
2 Szukamy pośród ustawionych paneli tego o nazwie "flags.pan" i klikamy na "Edytuj"
(Uwaga!! - ten panel jest jednocześnie panelem,który uaktywnia dane wyswietlane w lewej ,górnej częsci ekranu (czas,pozycja,okrązenia) - wiec postępujcie ostroznie z wszelkimi eksperymentami w innych opcjach)

Obrazek

3 W oknie z lewej strony zaznaczamy opcje "Blue flag" (na zdjeciu oznaczyłem jako -1 ) i wpisujemy wszędzie dokładnie takie parametry jak podałem na zdjeciu oraz zaznaczamy wszystkie opcje jak na zdjeciu - najważniejsze to uaktywnić opcje "włącz"

Obrazek

4 Po wpisaniu parametrów klikamy nizej na przycisk "Edit images.." (oznaczony na zdjeciu jako 2)
5 Po pojawieniu sie następnego okna,w górnym oknienku wybieramy drugą opcje i wpisujemy dokładnie takie same parametry jak na zdjęciu poniżej

Obrazek

Klikamy na "OK" aż do wyjścia programu do głównego okna GPxPatch'a.
(musimy chwile odczekać do momentu wyjścia)

Mamy ustawiona "niebieską" flagę i tak samo nalezy postąpić przy ustawianu żółtej flagi - zaznaczając w oknie opcje "Yellow flag" i ustawiając wszelkie parametry jak w przypadku flagi niebieskiej
Obrazek

Efektem tego bedą widoczne oznaczenia u góry ekranu:

Info o ustapieniu drogi gdy jesteśmy dubblowani (niebieska flaga)
Obrazek

Info niebezpieczeństwie na torze (zółta flaga)
Obrazek

Zapomniałem dopisać:
Zaznaczajac w oknie po lewej opcje "warning" i ustawieniu wszystkiego tak samo jak przy fladze niebieskiej - uaktywnimy tym samym flagę "czerwoną" info o przerwaniu wyscigu lub kwalifikacji.

EDIT:
To narazie taka wersja ,bo bedę tutaj chciał aby zamiast takiej "kreski" pojawiały sie już jakieś ładne ikonki flag - i będzie to w modzie 3.0
Radol

Postprzez emilek 1992 Pn wrz 28, 2009 16:54  Re: Grand Prix 4

poukładanych w sieci nie ma,te co sam dałem link też są niepoustawiane mógłby ktoś mi pomóc ???mam też problem z rękawicami http://rapidshare.com/files/286088277/b ... u.bmp.html
emilek 1992

Postprzez juras70 Pn wrz 28, 2009 17:40  Re: Grand Prix 4

ty nie rozumiesz żeby nie wrzucać na rapidshare obrazków?? :???: myślisz że ktoś będzie czekał, ściągał żeby wywalić obrazek po 10 sekundach?
Obrazek
SimRace.pl-Najlepszy portal o grach wyścigowych!
juras70

GG: 955345

Postprzez robson_93 Pn wrz 28, 2009 19:07  Re: Grand Prix 4

1.Nadal mam biały bolid force india ( nie mam pojecia co robie źle) wczesniej wgrałem renoult i jest z nim wszystko dobrze.... ma ktos jeszcze jakis pomysł?
2.Jak tam radol z tym team radio?

Dzieki za odp;d
robson_93

Postprzez Radol Pn wrz 28, 2009 19:46  Re: Grand Prix 4

robson_93 napisał(a):2.Jak tam radol z tym team radio?
Dzieki za odp;d

W tej chwili nie ma takiej możliwości aby uaktywnic taki panel w odpowiednim momencie.
Podobno by moze jak sie ukaze nowsza wersja GPxPatch'a to bedzie taka opcja.

Próbowałem napisać odpowiednią procedurę i spróbować ją uaktywnić w GPxSound ,tak aby w momencie komunikatu radiowego wyświetlał sie taki panel - ale nie jest to jednak takie proste.
Dlatego chyba jak dotąd na sieci nie ma czegoś takiego do GP4.

robson_93 napisał(a):1.Nadal mam biały bolid force india ( nie mam pojecia co robie źle) wczesniej wgrałem renoult i jest z nim wszystko dobrze.... ma ktos jeszcze jakis pomysł?

Napisz którą dokładnie wersje wgrywasz tego ForceIndia - "przyglądne sie" tym plikom dokładnie
Radol

Postprzez robson_93 Pn wrz 28, 2009 20:16  Re: Grand Prix 4

sciagnałem Bolid ForceIndia updated#1.rar z twojej strony na odsiebie.
robson_93

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pozostałe symulacje F1 i inne gry