Grand Prix 4

GP4, Richard Burns Rally, Pro Evolution Soccer...

Moderator: Ekipa Gry

Postprzez Formuła 1 Bogatynia Wt sty 19, 2010 22:53  Re: Grand Prix 4

Krystian792 napisał(a):emilek 1992, ogarnąłbyś trochę te pisanie bezsensownych postów po 10 na jedną stronę jak nie masz nic ciekawego i godnego uwagi do powiedzenia.

Radol, musiałbyś zacząć umieszczać swoje pliki na innym serwisie, ponieważ na chomikuj.pl trochę nie ma sensu, bo żeby pobrać twojego moda to każdy musiałby najpierw wykupić sobie transfer, chyba że udostępnisz opcję, że mogą pobierać na twój transfer.
Pobranie twojego moda z chomikuj.pl kosztuje najmniej 3,66zł, czyli sms dodający 2GB do transferu.

Masz rację Radol mógłby wrzucić ten mod na inny serwer może megaupload ''za darmo''.
Obrazek
Obrazek
Formuła 1 Bogatynia

Postprzez Siwek Śr sty 20, 2010 20:23  Re: Grand Prix 4

Witam mam problem wie może ktoś jakim programem można wypakować plik .cuh ?
SimRace.pl - Portal o grach wyścigowych. Zapraszam !
http://www.siwekw.blogspot.com Zapraszam !
Siwek

Postprzez emilek 1992 Śr sty 20, 2010 21:50  Re: Grand Prix 4

radol czemu mod tak zamula nie da się grać kompa mam dobrego co mam zrobić ??
emilek 1992

Postprzez krzych Śr sty 20, 2010 21:53  Re: Grand Prix 4

Nie wal już tyle dublepostów, bo Cie moderator warnem obdaruje.
Obrazek
krzych

GG: 9642027

Postprzez kamo_159 Śr lut 03, 2010 22:04  Re: Grand Prix 4

radol czy nie masz renault r30 ? Chciałbym sobie nią popykać na walenci :D
Obrazek
Obrazek
kamo_159

Postprzez MixelF1 Śr lut 03, 2010 23:15  Re: Grand Prix 4

Tyle co prezentacja a ty już byś chciał R30? Nie tak prędko...moim zdaniem trzeba będzie poczekać, chodź w sumie niedługo bo zapewne będzie zrobione tylko malowanie, bez modelu co dla tych co się tego nie czepiają nie będą nawet wiedzieć że to pomalowany R29 :)
Obrazek
MixelF1

GG: 6480397

Postprzez Radol Cz lut 11, 2010 0:48  Re: Grand Prix 4

emilek 1992 napisał(a):radol czemu mod tak zamula nie da się grać kompa mam dobrego co mam zrobić ??

Wejdź do folderu z grą - uruchom plik f1graphics.cfg
Odchacz (wyłącz) ostatnią opcje "full 32-bit textures" - czasami się załącza sama powodując zamulenie gry.

Wogóle tam powinny byc zaznaczone tylko kwadraty (licząc od lewego górnego i w dół ) 2,4,5,8,9

na dole suwaki ustawione na maksa

W grze,w opcjach graficznych ustawić najlepiej fps na poziomie 30-35 (do płynności wystarczy nawet 25-30 ) i wyłączyć telebimy na torze (przy slabszym sprzęcie nie będzie przycinać w ich okolicach na torze)

Przy rozdziałce 1240x1024 i full na maksa mam OP=75 do 80 i wszystko płynnie chodzi.

WSZYSTKICH,KTÓRZY POBRALI Z CHOMIKA PROSZĘ O OPINIE I UWAGI TAM NA STRONIE,KTÓRE BEDĄ PRZYDATNE PODCZAS
TWORZENIA NOWEGO MODA - A ...po cichu powiem że w przyszłosci bedzie MOD2010 coś na wzór tego moda,ale jakby robiony całkowicie od podstaw.
Do tego moda bedzie tylko wyąłcznie przygotowany jeszcze uptade w postaci toru nocnego w Singapurze.
*tutaj znajdował się link do nielegalnego oprogramowania*
Radol

Postprzez artek22 So lut 13, 2010 15:05  Re: Grand Prix 4

Ja mam błędy nie wiedziec czemu, włacza sie wszystko fajnie i juz czasem podczas kwalifikacji nie moge w kok picie zmienic ustaiwen i wyjechac na tor a podczas wysciugu nie pokazuje mi polowe rzeczy tylko takie poucinane, moze cos trzeba poustawiac
artek22

Postprzez Radol So lut 13, 2010 23:11  Re: Grand Prix 4

Wszystko jest poustawiane juz na początku - chyba ze próbowałeś wystartować z boksu i wciskałeś różne klawisze "na pałę" i powyłączałeś rózne wskazniki pokazujące sie na ekranie.

Któyś z klawiszy (chyba "i" - niepamietam) wyłącza wszystkie wskażniki na ekranie pokolei.

Jeśli nic nie zmieniałeś w GPxPatchu to napewno wzelkie wskaźniki sie pokazują jak trzeba i napewnoi nic nie jest "ucięte"
Gre najlepiej odpalic w rozdziałce 1024x768 (lub 800x600) - do tej rozdziałki wszystko jest dopasowane ale ja gram na 1240x1024 i też wszystko jest odpowiednio ustawione.
Mod testowałem na wszystkich dostępnych rozdziałkach - moze to wina np. monitora bo ja uzywam w dalszym ciagu CRT a nie jakieś badziewie LCD (to moje zdanie ;) )

Jesli monitor to LCD panorama to może i faktycznie gra sie dziwnie wyswietlac - ale ja tak nie testowałem więc tutja musiałby sie ktoś wypowiedziećkto odpala moda na takim monitorze.

Start z boksu jest bardzo prosty:

W widoku zza kierownicy masz na kierownicy opcje - "enter the cockpit" i należy wcisnąć
klawisz odpowiadający za "bieg do przodu" - wtedy powinni sie ruszyc mechanicy i "wypuścić " Cie z boksów.
Radol

Postprzez artek22 N lut 14, 2010 0:13  Re: Grand Prix 4

Radol, wiem o co chodzi w grze bo grałem w mod 2007, tylko ze tu o to chodzi ze np jak jestem w boksie to nie moge poruszac sie w opcjach i dajac spacje czy enter nic sie nie dzieje nie moge wyjechac(nie zawsze tak jest czasami normalnie przyciskam i moge zmienic ilosc paliwa opony itp)monitor mam starszy nie te nowe lcd komp mam nowy chyba 2 miesiace całkiem niezly sprzet.I wiesz sam sie zdziwilem czemu tak jest, albo jak biore wyscig to starcie mam skrecone kola w lewo i niemoge nic z tym zrobic , jechac niechce..:/ Porobie jakies screeny jutro moze i ci wysle zobaczysz o co mi kaman:/
artek22

Postprzez krzysed N lut 14, 2010 20:36  Re: Grand Prix 4

Radol mam do Ciebie prośbę. Zrobiłbyś bolid R30 i kask Kubicy do testów?? Chciałbym pośmigać Kubicą w R30 :lol:
krzysed

Postprzez artek22 Cz lut 18, 2010 16:11  Re: Grand Prix 4

Ok z tamtym już doszedłem do ładu mianowicie mam nowy problem w mistrzostwach mam bład podczas 3 wyścigu wyłacza sie gra i wyskakuje okienko z jakims tam komunikatem;/.. co to moze byc
artek22

Postprzez emil So lut 20, 2010 13:17  Re: Grand Prix 4

radol mam problem pobrałem to bmw http://www.4shared.com/file/135214581/5 ... rr=no-sess wgrywam i nie ma tego bmw w grze wszystko robię jak należy nazwy plików są dobrze itp wgrywałem bolidy ok 100 razy prosze o pomoc
emil

Postprzez Radol So lut 20, 2010 14:26  Re: Grand Prix 4

emil napisał(a):radol mam problem pobrałem to bmw http://www.4shared.com/file/135214581/5 ... rr=no-sess wgrywam i nie ma tego bmw w grze wszystko robię jak należy nazwy plików są dobrze itp wgrywałem bolidy ok 100 razy prosze o pomoc

Z tego co tam widzę to musisz zmienić nazwy dwóch plików:
car_BMW_car1_lod_0.gp4
car_BMW_car2_lod_0.gp4

powinno być:
car_sauber_car2_lod_0.gp4
car_sauber_car1_lod_0.gp4

Zmieniasz nazwy tylko tych plików - pozostałe zostają jak są i wtedy robisz uptade.
Niestety w modzie to moze i tak nie wypalić - tzn bolidy będą ale pozycja kierownicy i inne szczegóły nie muszą być idealne bo to nie jest bolid robiony pod mój mod.
Ale zawsze mozesz sprawdzić - z tym że w razie problemów pozostaje ponowna instalacja gry aby powrócić do standardu.

EDIT:
Co do pytania przedmówcy o wywalenie gry w czasie mistrzostw to dokładnie przyczyny nie wiem.
Gra nie powinna sie wywalać w trakcie - choc ja tego nie gwarantuje bo choc i tak długo grałem i testowałem moda to nie testowałem przechodząc całe mistrzostwa w różnych konfiguracjach.
Testowałem mistrzostwa tylko w najkrótszym czasie wyścigu (ilosci okrążeń) i sprawdzałem czy kolejne tory sie wgrywają itd
Radol

Postprzez krzysed So lut 20, 2010 21:59  Re: Grand Prix 4

A Radol, jaka będzie twoja odpowiedz na poje pytanie?? Moje pytanie brzmiało:
krzysed napisał(a):Radol mam do Ciebie prośbę. Zrobiłbyś bolid R30 i kask Kubicy do testów?? Chciałbym pośmigać Kubicą w R30 :lol:
krzysed

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pozostałe symulacje F1 i inne gry