robson_93 napisał(a):nie wiem czemu ale jak wgrywam bolid force india w grze jest biały( ustwienie tekstur mam na maksa itp też) wgrałem rowniez bolid renault i z nim jest wszystko ok. Ma ktos pomysł czemu force india jest biała?( wgrywałem 2 wersje porawiona i to "pierowotna")
Zaraz po uruchomieniu GPxPatch'a opcja "szczegol" - powinna byc na "Średnia"
Po kombinowaniu z opcjami graficznymi gdy juz wszystko ustawisz,najlepiej wyjsć z gry i przy wyjsciu zapisać zmiany.
Potem uruchom grę ponownie.
UPTADE!!Dodałem malowanie kasku Alonso z GP Singapur - bez loga firmy ING
Archiwum o nazwie Kask_Alonso_Singapur2009.rar w katalogu "Inne dodatki"
UAKTYWNIENIE IKON FLAG NA TORZEOPIS JAK UAKTYWNIC PANEL Z FLAGAMI (żółta i niebieska)
1 Uruchamiamy GPxPatch i wchodzimy w zakładkę "GPxCInfo"
2 Szukamy pośród ustawionych paneli tego o nazwie "flags.pan" i klikamy na "Edytuj"
(Uwaga!! - ten panel jest jednocześnie panelem,który uaktywnia dane wyswietlane w lewej ,górnej częsci ekranu (czas,pozycja,okrązenia) - wiec postępujcie ostroznie z wszelkimi eksperymentami w innych opcjach)

3 W oknie z lewej strony zaznaczamy opcje "Blue flag" (na zdjeciu oznaczyłem jako -1 ) i
wpisujemy wszędzie dokładnie takie parametry jak podałem na zdjeciu oraz zaznaczamy wszystkie opcje jak na zdjeciu - najważniejsze to uaktywnić opcje "włącz"
4 Po wpisaniu parametrów klikamy nizej na przycisk "Edit images.." (oznaczony na zdjeciu jako 2)
5 Po pojawieniu sie następnego okna,w górnym oknienku wybieramy drugą opcje i wpisujemy dokładnie takie same parametry jak na zdjęciu poniżej

Klikamy na "OK" aż do wyjścia programu do głównego okna GPxPatch'a.
(musimy chwile odczekać do momentu wyjścia)
Mamy ustawiona "niebieską" flagę i tak samo nalezy postąpić przy ustawianu żółtej flagi - zaznaczając w oknie opcje "Yellow flag" i ustawiając wszelkie parametry jak w przypadku flagi niebieskiej

Efektem tego bedą widoczne oznaczenia u góry ekranu:
Info o ustapieniu drogi gdy jesteśmy dubblowani (niebieska flaga)

Info niebezpieczeństwie na torze (zółta flaga)
Zapomniałem dopisać:Zaznaczajac w oknie po lewej opcje "warning" i ustawieniu wszystkiego tak samo jak przy fladze niebieskiej - uaktywnimy tym samym flagę "czerwoną" info o przerwaniu wyscigu lub kwalifikacji.
EDIT:
To narazie taka wersja ,bo bedę tutaj chciał aby zamiast takiej "kreski" pojawiały sie już jakieś ładne ikonki flag - i będzie to w modzie 3.0