Zobacz wątek - Euro truck simulator 2 • Forum Wyprzedź Mnie!

Euro truck simulator 2

GP4, Richard Burns Rally, Pro Evolution Soccer...

Moderator: Ekipa Gry

Postprzez Angulo Wt gru 10, 2013 18:18  Re: Euro truck simulator 2

Ale wygląd autostrad jest daleki od realnego... :eek:
Obrazek
Avatar użytkownika
Angulo
 
Dołączył(a): Wt kwi 15, 2008 18:21
Lokalizacja: Gołkowice
GG: 5966780

Postprzez leni93 Wt gru 10, 2013 18:28  Re: Euro truck simulator 2

O ile dobrze pamiętam to istnieje mod, który zmienia ten wygląd, także wszystko według swojego uznania można zrobić
Avatar użytkownika
leni93
 
Dołączył(a): Cz gru 11, 2008 23:23
Lokalizacja: Częstochowa/Warszawa
GG: 7937112

Postprzez Ralph1537 Wt gru 10, 2013 21:06  Re: Euro truck simulator 2

Angulo napisał(a):Ale wygląd autostrad jest daleki od realnego... :eek:

A jak mają wyglądać te autostrady?
Trudno żeby wiernie odzwierciadlili każdą drogę i miasto. I tak gra bardzo dobra, najlepsza z takich symulatorów, jedynie miasta by mogły być większe, fajne jest że grę ciągle rozwijają i wychodzą różne dodatki w tym ciężarówki nowe, i jest dużo modów

RdQ_ napisał(a):Polecam mod Scandinavia + Poland Rebuilding. :wink:

Masz może linka do tego moda
Ostatnio edytowano Wt gru 10, 2013 21:11 przez Ralph1537, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Ralph1537
 
Dołączył(a): Cz mar 01, 2007 14:50
Lokalizacja: zadupie Szczecin
GG: 4829006

Postprzez racingfan Wt gru 10, 2013 21:08  Re: Euro truck simulator 2

Ale by mogli zrobić na Polskich drogach dziury :rotfl:
racingfan
 
Dołączył(a): Śr lip 27, 2011 11:31

Postprzez Ralph1537 Wt gru 10, 2013 21:12  Re: Euro truck simulator 2

Przydały by się jeszcze więcej obszarów europy, hiszpanii np nie ma i tylko mały kawałeczek włoch, a fajnie by było po rosji pojeździć też, przydały by się też różne pory roku, że np jest lato to wiadomo ciepło słońce itd, a w zimie śnieg, bo tak to tylko deszcz może czasem popadać
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Ralph1537
 
Dołączył(a): Cz mar 01, 2007 14:50
Lokalizacja: zadupie Szczecin
GG: 4829006

Postprzez Europejczyk Wt gru 10, 2013 21:42  Re: Euro truck simulator 2

Przecież za to wszystko odpowiadają mody... Chcesz więcej państw ? Wgrywasz mod... Chcesz zime... Wgrywasz mod. Proste :evil:
Moja kolekcja autografów :)
Masz pytania odnośnie autografów ? Pisz na PW - z chęcią pomogę :)
Avatar użytkownika
Europejczyk
 
Dołączył(a): Cz sie 16, 2012 9:57
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
GG: 12972985

Postprzez rolnik sam w dolinie Wt gru 10, 2013 21:58  Re: Euro truck simulator 2

Europejczyk napisał(a):Przecież za to wszystko odpowiadają mody... Chcesz więcej państw ? Wgrywasz mod... Chcesz zime... Wgrywasz mod. Proste :evil:


No tak twórcy gry nie muszą się przykładać bo są mody...
Wgrywałem parę różnych wersji map i poza większym obszarem jakichś ekstra bajerów które odróżniałyby je od reszty to tam nie spotkałem. Nie mówiąc o wątpliwej jakości modyfikacjach ze zmianą nazw firm na prawdziwe, gdzie na plandekach naczep czasem dobrych cieni brakowało...
Modyfikacji którym można by dać, tak popularne 10/10 a zatem godnych polecenia jest bardzo mało i żeby taką wychwycić trzeba się przekopać przez tonę zbugowanego "syfu".

Ja akurat jestem zdania, że twórcy gry odwalili kawał dobrej roboty. Zarówno od strony graficznej, fizyki gry czy ogólnie pojętej grywalności (modyfikacje poza drobnymi polepszającymi komfort gry można odłożyć na bok). Mapa wszędzie taka sama? Owszem są te same węzły itp, ale krajobraz się jednak zmienia w pewnym stopniu charakterystycznym dla danego regionu. Nie wymagajmy od ludzi odwzorowywania tego w 100% bo to nierealne. Musieliby chyba skanować kilkanaście tysięcy kilometrów dróg. No i warto też wspomnieć o tym, że od momentu wydania gry do chwili obecnej zdobyli parę licencji (brakuje tylko mercedesa?) i dorzucili parę nowych modeli ciężarówek. Jest w co grać moim zdaniem.
rolnik sam w dolinie
 
Dołączył(a): Pt kwi 03, 2009 20:38
GG: 8274891

Postprzez Ralph1537 Wt gru 10, 2013 22:00  Re: Euro truck simulator 2

Europejczyk napisał(a):Przecież za to wszystko odpowiadają mody... Chcesz więcej państw ? Wgrywasz mod... Chcesz zime... Wgrywasz mod. Proste :evil:

Tylko niektóre średnio działają, a jak się wgra takiego moda na zimę to zima będzie cały czas...
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Ralph1537
 
Dołączył(a): Cz mar 01, 2007 14:50
Lokalizacja: zadupie Szczecin
GG: 4829006

Postprzez leni93 Wt gru 10, 2013 22:16  Re: Euro truck simulator 2

Zawsze można usunąć mod :D
Avatar użytkownika
leni93
 
Dołączył(a): Cz gru 11, 2008 23:23
Lokalizacja: Częstochowa/Warszawa
GG: 7937112

Postprzez Angulo Śr gru 11, 2013 20:02  Re: Euro truck simulator 2

A jak mają wyglądać te autostrady?

Normalnie, czyli bez idiotycznego przechodzenia prawego pasa w pas zjazdowy. Widziałeś kiedyś takie coś na autostradzie?
Poza tym brakuje mi elementów charakterystycznych dla danych krajów. Zacznijmy od tego, że żadna Polska autostrada nie wygląda jak to "coś" w ETS2, bo to przypomina co najwyżej gierkówkę. Węzły też w Polsce są zupełnie inne.
Obrazek
Avatar użytkownika
Angulo
 
Dołączył(a): Wt kwi 15, 2008 18:21
Lokalizacja: Gołkowice
GG: 5966780

Postprzez hideto Śr gru 11, 2013 22:20  Re: Euro truck simulator 2

Angulo napisał(a):
A jak mają wyglądać te autostrady?

Normalnie, czyli bez idiotycznego przechodzenia prawego pasa w pas zjazdowy. Widziałeś kiedyś takie coś na autostradzie?
Poza tym brakuje mi elementów charakterystycznych dla danych krajów. Zacznijmy od tego, że żadna Polska autostrada nie wygląda jak to "coś" w ETS2, bo to przypomina co najwyżej gierkówkę. Węzły też w Polsce są zupełnie inne.

Nom, np w Holandii.
Obrazek
Dopiero gdy stracimy wszystko stajemy się zdolni do wszystkiego. Prawie śmierć niczego nie zmienia, dopiero śmierć... zmienia wszystko.
Avatar użytkownika
hideto
 
Dołączył(a): Cz maja 03, 2007 19:15
Lokalizacja: Łódź

Postprzez RdQ_ Śr gru 11, 2013 23:10  Re: Euro truck simulator 2

Ralph1537 napisał(a):
RdQ_ napisał(a):Polecam mod Scandinavia + Poland Rebuilding. :wink:

Masz może linka do tego moda

http://eurotrucksimulator2.info/pl/foru ... -7-0--7116
http://eurotrucksimulator2.info/pl/foru ... -mod--6082
Trzeba obie zainstalować na raz, z tego co dobrze pamiętam.
Ogólnie polecam sprawdzić to: http://wolnykanal.blogspot.com/2013/06/ ... ets-2.html oraz fora o ETS, ciekawych modów jest masa.

rolnik sam w dolinie napisał(a):Wgrywałem parę różnych wersji map i poza większym obszarem jakichś ekstra bajerów które odróżniałyby je od reszty to tam nie spotkałem.

A tą Skandynawię sprawdzałeś? Ja byłem mega zaskoczony smaczkami typu tor testowy chyba Scanii, wielkimi zajazdami i innymi ciekawostkami. No i autostrady w końcu byly normalne.

rolnik sam w dolinie napisał(a):Modyfikacji którym można by dać, tak popularne 10/10 a zatem godnych polecenia jest bardzo mało i żeby taką wychwycić trzeba się przekopać przez tonę zbugowanego "syfu".

To tak jak z rFactorem na przykład.
Ja przykładowo używam nowych ładunków, czasami jakiś nowy ciągnik się trafi, bajery typu lepsza grafika, oświetlenie, brak głupiego ziewania, zwiększony ruch AI. Wystarczy je znaleźć. :>

A jeśli dla Angulo się nudzi... polecam jakieś NFS czy Brnouty. :>
Avatar użytkownika
RdQ_
 
Dołączył(a): Pt mar 15, 2013 23:36

Postprzez Ralph1537 Pt gru 13, 2013 12:52  Re: Euro truck simulator 2

Nie wiem czemu ale u mnie ten poland rebuild średnio działa, znaczy mod działa, ale nie ma tego wszystkiego, co jest na tym forum od tego modu, znaczy miasta nie są tak rozbudowane jak na tych zdjęciach, a wszystko jest dobrze wgrana jak powinno :?
Obrazek
Obrazek
Avatar użytkownika
Ralph1537
 
Dołączył(a): Cz mar 01, 2007 14:50
Lokalizacja: zadupie Szczecin
GG: 4829006

Postprzez mateusz97 Pn wrz 11, 2017 13:15  Re: Euro truck simulator 2

Siemanko, po tylu latach od ostatniego postu odświeżam temat :-D :-D
Dziś miałem chwilę i ogarnąłem sobie kierownicę Logitech Driving Force GT z ETS2, jednak nie mogę jej dobrze ustawić :(
Po odpaleniu silnika, kierownica automatycznie "lata" lewo prawo i jest to dość uciążliwe bo wnerwia strasznie. Raczej powinna w jednym punkcie być i sama nie wariować
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak ten problem rozwiązać?
Możliwe że było to już poruszane gdzieś, ale niestety nie mam czasu żeby pół forum przeszukać.
Z góry dziękuję bardzo za odpowiedź
Avatar użytkownika
mateusz97
 
Dołączył(a): Wt sie 30, 2011 21:40
GG: 3171586

Poprzednia strona

Powrót do Pozostałe symulacje F1 i inne gry

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość